Wannura

Koleksi Tumbuhan

KEPAYANG (Pangium edule) DAN BUAH KEPAYANG Mac 8, 2010

Filed under: Buahan — zainura66 @ 1:23 pm
Tags: , ,

Advertisements
 

11 Responses to “KEPAYANG (Pangium edule) DAN BUAH KEPAYANG”

  1. suzaira Says:

    Salam..

    Saya ingin bertanya, dimanakah bole saya dapat kan buah kepayang ini. boleh refer kan saya mana2 tempat dalam malaysia ini? Terima kasih

  2. zainura66 Says:

    Salam di jawab,

    Boleh saya tahu kenapa saudari nak cari buah kepayang ini ? Bukan apa sekadar nak mengingatkan tentang penggunaannya . Maklumat selanjutnya untuk mendapatkan buah ini, sila klik :

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0526&pub=Utusan_Malaysia&sec=Timur&pg=wt_01.htm

  3. zainura66 Says:

    salam,

    terima kasih saudari atas info yang diberikan. saya sedang membuat kajian berkenaan buah kepayang ni. sebelum ni saya dapat supply dari tamparuli, sabah. jadi saya ingin tahu kalau2 ader terdapat di kawasan semenanjung. saudari zainura bole hubungi saya di no 019-xxxxxxx.

    sekian, terima kasih.
    Suzaira Bakar

  4. nizam Says:

    sila hubungi saya melalui email di mohamadnizamkasim@gmail.com untuk buah kepayang

  5. zainura66 Says:

    Terima kasih En. Mohd Nizam.

  6. iskandar Says:

    suzaira,
    sy ni mmg penggemar buah kepayang..
    mmg susah nak cari..tapi kalau nak cari, kena beli di pekan sehari (pasar pagi) jerantut, benta dan kuala krau di pahang
    jerantut hari ahad, kuala krau hari isnin..
    tapi kalau nak beli kena datang pagi2…kalau dtg pukul 8.30 biasanya dah abis..pas2 penjual biasanya sorang je…bukan dekat jual buah tapi yg jual lada, sayur…dia jual dlm tin susu pekat (pot). 1 pot biasanya harga biasanya RM2. kalau nak kenal, buahnya dah dihiris halus dan warna kekuningan sebab dah lumur kunyit..mmg sedap, makan ratah je…boleh simpan dalam peti ais kalau nak simpan lama…

  7. zainura66 Says:

    terima kasih saudara iskandar sudi berkongsi maklumat disini.

    Salam ceria selalu.

  8. Husna Says:

    salam. saudari suzaira dh dapat ke buah kepayang tu? saya pon tengah cari buah kepayang. tp susah sangat.boleh dptkan contact number supplier buah kepayang x? xkisah la memana. semennajung ke sabah sarawak ke.thanks..

  9. elyana Says:

    salam, boleh x saya nak dapatkan buah kepayang nie. saya nak gune utk research master saye..harap sape2 dapat bantu..tq 🙂


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: